Sauna

Over de klassieke of wel eens de Finse sauna genaamd, hoeven we waarschijnlijk niets meer te vertellen wat betreft de relaxerende en medische voordelen. Daarentegen kunnen we nog wat verduidelijking scheppen over het aanbod van modellen, houtsoorten en allerhande toebehoren van een sauna.

Maatwerk hoeft niet duurder te zijn

Alle sauna’s kunnen als maatwerk worden vervaardigd en helemaal beantwoorden aan uw specifieke behoeften. De door de klant gewenste keuzes betreffende de verschillende afmetingen, opties, houtsoorten , opening van de deur, deurgrepen, type van sauna-oven, plaats van aansluiting, enz... wordt samen besproken.

Populaire Houtsoorten

Hout is een natuurproduct en heeft de eigenschap te "ademen". Hout is bovendien in staat om de opgenomen warmte weer gelijkmatig af te geven. Het gebruik van de juiste houtsoorten is dan ook van groot belang voor de bouw van een sauna. Hieronder kan u kiezen uit welke houtsoorten uw sauna vervaardigd kan worden.

Nordische Fichte

Een langzaam groeiende stabiele houtsoort uit de Scandinavische landen met een levendige structuur. Deze houtsoort is dubbel gedroogd.

Espen

Espen is een mooie lichtkleurige houtsoort afkomstig van de Populierboom. Het is een houtsoort met een fijne structuur, een uiterst gering harsgehalte en nagenoeg noestvrij. Wordt gebruikt voor luxe saunacabines met gelijkmatige warmte-afgifte.

Hemlock

Bijzondere stabiele houtsoort. Afkomstig van de Canadese reuze Hemlock dennen. Het is een houtsoort met een fijne structuur, een uiterst gering harsgehalte en nagenoeg noestvrij. Wordt gebruikt voor luxe saunacabines met zijn gelijkmatige warmte-afgifte.

Red Ceder

Het is een houtsoort met een fijne structuur, een uiterst gering harsgehalte en nagenoeg noestvrij. Typische heerlijke geurende houtsoort en wordt gebruikt bij luxe en commerciele saunacabines.

Abachi

Een Afrikaanse houtsoort, zachtgeel van kleur, warmtewerend en splintervrij... Bij hoge temperaturen voelt het hout aangenaam aan aan de huid, ideaal voor banken en rugleuningen.

Kachels en sturingen

Catalogus van ruim assortiment kachels en sturingen via EOS website

Sauna toebehoren

Via de mogelijke opties kan u uw sauna verder verfraaien en vervolledigen naar uw smaak en/of budget. Hygrometers, thermometers, geurrekjes, verlichting, radio, deurgrepen verschillende zandlopers en houten emmers met opgietlepel,...
Kleurentherapie ook in sauna’s!

Kleuren beinvloeden de lichamelijke conditie en hebben invloed op het geestelijk evenwicht. Door de inbouw ervan kan men een verstoorde balans herstellen door de heilzame werking van het licht. Kleurentherapie kan men plaatsen in het plafond of in de rugleuning. Door een bijhorende digitale sturing kan dit systeem naar uw voorkeur bediend worden Dit item is een speciale verlichting bestendig tegen hoge temperaturen en vochtigheid en daarom uitermate geschikt voor in de sauna.

Een optionele sterrenhemel zal een romantisch "buitengevoel" creëren en is de finishing touch van uw sauna!

Onze leveranciers

EOS "kachels + stralers"

Sentiotec "kachels + stralers"

licht2000 "verlichting"

Eliga "accessoires"

Emmelcamp "stralers"